Purjejaht Cassandra on laev ja meeskond, mis seilanud Läänemerel nüüd juba tubli 15 aastat. Laeva meeskond on natuke läbi aegade vahetunud ja ka alus ise on aastal 2016 ja ka 2022 aastal vahetunud, kuid ajalooline nimi jäi. See logiraamat saab alguse 2007 aasta maist kui tõime Cassandra nime kandva laeva Taanist, Bornholmi saarelt. Nimi meile sobis, sest sellel on ajalooline side Eesti ja Saaremaaga. . Teine Cassandra oli Beneteau First 34.7 . Alates 2022 seilab meredel kolmas laev, seekord X-35 aga nimi ikka sama.

30.7.23

Merepiknik

Meie laeval on ju sprayhood ka. Võidusõidul on ta tülinaks, aga kruiisil vaikses vihmasajus väga mõnus lisavarustus.

Merepiknikke oleme ennegi teinud, seega tundsid Alo, Kristiina, Elisa, Ülle, Toomas, Pille, Alari ja Katarina end selles keskkonnas juba tuttavlikult. Nüüd aga võtsime ette laeva ühest kohast teise viimise.

Nautisime navigatsiooniliselt huvitavat Muhu väina läbimist alates kuurortlinnast Haapsalust, Rukkirahu-Kuivarahu kanalite kaudu Saare-Hiiu laidude vahelt läbi Kuivastusse. Eesmärk oli ka puri heisata, kuid kohati puhus 11m/s SW vastutuul ja nii sai jälle mootor kuuma. Muutlik ilmaennustus aga jättis meid kuivaks ja äiksevabaks ja kuigi nägime ka tumedamaid pilvi, siis Kuivastu on oma nime väärt.

Oli igati huvitav ühepäevane Lääne-Eesti ringreis Tallinnast autoga Haapsallu, purjekaga Kuivastusse, praamiga Virtsu, kohaliku bussiliiniga Haapsallu ja autoga Tallinna tagasi.



Merematk teeb meele röömsaks.



No comments: