Purjejaht Cassandra on laev ja meeskond, mis seilanud Läänemerel nüüd juba tubli 15 aastat. Laeva meeskond on natuke läbi aegade vahetunud ja ka alus ise on aastal 2016 ja ka 2022 aastal vahetunud, kuid ajalooline nimi jäi. See logiraamat saab alguse 2007 aasta maist kui tõime Cassandra nime kandva laeva Taanist, Bornholmi saarelt. Nimi meile sobis, sest sellel on ajalooline side Eesti ja Saaremaaga. . Teine Cassandra oli Beneteau First 34.7 . Alates 2022 seilab meredel kolmas laev, seekord X-35 aga nimi ikka sama.

23.5.24

Purjetamishooaeg on alanud

Jahtklubides heisati lipud juba 1. mail. Jaanis ja Jaak lihvisidki mõni  päeva hiljem juba laeva põhja, aga paar päeva veel hiljem sadas Roomassaares lörtsi ja värvida ei saanud.


Järgmisel nädalal oli aga suisa suveilm ja Jaanis ja Alo lõpetasid põhjatööd ja vahatasid parda. Siis tõstsime 14. mail laeva vette, pesime teki ning tõime purjed laeva. Muidugi nagu ikka, mahtus sinna hulka ja vahele sadu pisemaid tometamisi. 

Foto: A. Jürviste, regati avamine
Talvel olime veel portsu kasutatud purjeid soetanud, nüüd näitas sobivat ilma ning lisasime need mõõdukirja. Tasuks oli väga kaunis Heiti Rebase regatt laupäeval, 18. mail. Saime seal oma palli täis sõita (ehk olla ette antud võimete tasemel)  ja saame nüüd regati karikale CASSANDRA kirjutada.

Kui oli karta, et regatt kulgeb tuulevaikuses, siis nii hull asi ei olnud ja 3-4 m/s tuult oli kogu aeg. Kuna tuul puhus loodes, siis esimene ots, ehk sadamas Abruka teljepoini oli tihe grüssamine ja teine puhas spinnakeri sõit.

Meeskonnas olid Alo, Andres, Juhan, Maria, Indrek, Jaak ja Jaanis




Foto: Autasustamisel saadud karikaga


No comments: