Purjejaht Cassandra on laev ja meeskond, mis seilanud Läänemerel nüüd juba tubli 15 aastat. Laeva meeskond on natuke läbi aegade vahetunud ja ka alus ise on aastal 2016 ja ka 2022 aastal vahetunud, kuid ajalooline nimi jäi. See logiraamat saab alguse 2007 aasta maist kui tõime Cassandra nime kandva laeva Taanist, Bornholmi saarelt. Nimi meile sobis, sest sellel on ajalooline side Eesti ja Saaremaaga. . Teine Cassandra oli Beneteau First 34.7 . Alates 2022 seilab meredel kolmas laev, seekord X-35 aga nimi ikka sama.

12.12.10

HMS Cassandral hukkunud Patrick Reynolds-i järeltulijad

HMS Cassandra-l hukkunud meremees Patrick Reynolds sündis Bankstown-is, Louth-i maakonnas, Iirimaal. 17-aastasena liitus ta Kuningliku Mereväega, nagu paljud tema suguvõsa liikmed enne teda.

Patrick-u leivalaev HMS Black Prince seisis Briti Mereväe baasis Iirimaal, Cork-i sadamas. Ta külastas Ringabella-s “The Seán-na-mBád” pubi ning kohtas 1900. aastal seal oma tulevast naist Eliza Desmond-it. Eliza oli pubi omaniku tütar.

Nad armusid ning kaks aastat hiljem aastal 1902 abiellusid kohalikus kirikus.

Frances, esimene nende viiest lapsest, sündis 1904. Neile järgnesid Matthew, Molly, Kitty ning kõige noorem, John, sündis 1914.

Peale I Maailmasõja algust 1914 Patrick enam koju ei saanudki. Eliza ootas teda peale sõja lõppu 1918.a. novembris puhkusele...Frances suri 93. aasta vanusena aastal 1997. Tänaseks on ka kõik teised Patrick Reynolds-i lapsed surnud.

Frances-i poeg Dave sündis väikeses Kinsale-i külas, Cork-i maakonnas Iirimaal. 1958. aastal kolis ta elama Uus Meremaale ning teenis 35 aastat politseis.

Dave abiellus 1963.a. Nelsonis uusmeremaalase Pauline-ga ning seal elavad nad tänaseni. Dave-il ja Pauline-il on neli last – Kath, Denis, Ros ja Rob, kes kõik on abielus ning kõigil on lapsed. Kokku on Dave-il 10 lapselast.

Denis ja Kath elavad Christchurch-is, 500 km Nelson-ist lõuna poole, kus toimus hiljuti maavärin. Kath on Christchurch-i koolis õpetaja. Denis aga oligi see, kes leidis internetist jaht Cassandra blogi.

Alo Tamm

No comments: