Jaanis 50
Võtsime puhkepäeva ja läksime bussiga Visbyt vaatama, kuna seal olid
käimas iga-aastased Keskaja päevad. Laadal pakuti kõikvõimalikku varustust
keskaja stiilis väljanägemise ja kehakinnituse saavutamiseks, oli ka
viikingiaja nurk.
Päeva naelaks sai meile rüütliturniir, milleks oli püstitatud vägev
areen. Ei puudunud hoovinarrid, vibumehed ja mõõtu võeti ikka hobustel odadega
võideldes. Meelelahutus täiskasvanulegi.
Siis jõudis kätte Jaanise sünnipäev, mida alustasime kell kuus šampuse
ja krevetisaiadega, lõunaks korralik grillroog. Herrvikist välja sõites olid
tuul ja laine ikka veel süüdist ning otsustasime kahepäevasest kannatamisest
Karlshamni suunas loobuda. Sõitsime hoopis nordi suunas Fårösundi
sadamasse. Seal oli jälle mitmeid Läti ja Leedu lipu all laevu seismas, ellingust
oli tehtud pulmapeo ruum.
Järgmisel päeval olid ideaalsed purjetamistingimused ning otsustasime
võtta ette ekspeditsiooni 30 NM kaugusele Gotska Sandöni saarele. Jullat meil
muidugi polnud ja jäime saare kagunurgas koos kahe Rootsi laevaga ankrusse.
Sõime ja pikutasime, Ott võttis ette ujuda ka saare randa. Pidavat täpselt
Ruhnu moodi loodus olema.
Jälle üks puhkepäev vahele ja rentisime kohalikult Carina-lt auto.
Rendiautodega pole meil Gotlandil vedanud, nii purunes ka sel korral siduri
tross. Saime siiski teise auto asemele ja suure osa Gotlandi nordiosast ning Fårö
saare peamised huviväärsused jälle läbi käidud.
Tagasisõidu ilm lasi ennast veidi oodata ning viljelesime veel teisegi
päeva autoturismi. Uurisime kohta lõunasöögiks ning mitmelt poolt soovitati Katthammarsvik
Rökeri restorani. See ettevõte töötleb ning turustab kala kohalikus
kaubandusvõrgus. Restoran tundus kohalike hulgas tõepoolest populaarne olevat,
menüüs külm lõhe suitsutatult või marineeritult. Lõhesupp oli aga soe, paks ja
rammus. Jaanis proovis suitsutatud krevette.
Rootsi krooni kurss on praegu madal ja lubas meil euro teenijatena
puhata kümme päeva nagu rootslased :-). Tagasi Roomassaarde saime priskes
bakstaagis 18 tunniga.
Alo Tamm.
No comments:
Post a Comment