Purjejaht Cassandra on laev ja meeskond, mis seilanud Läänemerel nüüd juba tubli 15 aastat. Laeva meeskond on natuke läbi aegade vahetunud ja ka alus ise on aastal 2016 ja ka 2022 aastal vahetunud, kuid ajalooline nimi jäi. See logiraamat saab alguse 2007 aasta maist kui tõime Cassandra nime kandva laeva Taanist, Bornholmi saarelt. Nimi meile sobis, sest sellel on ajalooline side Eesti ja Saaremaaga. . Teine Cassandra oli Beneteau First 34.7 . Alates 2022 seilab meredel kolmas laev, seekord X-35 aga nimi ikka sama.

2.10.22

Ruhnu regatt 2022

 Ruhnu regatil osalesin esmaskordselt ja ühtlasi oli see ka minu esimene purjetamiskogemus. Parajalt tuulisel augustikuu hommikul Cassandrale astudes ei olnud mul mingit ettekujutust, mida purjejahi meeskonda kuulumine tegelikult tähendab. Kiire ja ülevaatlik lühikoolitus kõige olulisemast ja sõit Roomassaarest võis alata.

Suurema lainetuse aitas üle elada unustavalt silmapiiri ja teiste jahtide silmitsemine, mis mõjus omamoodi teraapiliselt ning lasi vaimul puhata. Samuti said selgeks esmatähtsad purjetamismõisted: “paut”, liin”, “ots” ja “spinnaker”. Teadmistepanka salvestus ka “seasõrg”, mis kasulik ka teistel elualadel. Hoopis teise feelingu andis regatile Ruhnu Rahu festival ja regatimelu koos kohalike vaatamisväärsuste ja väikesaare idülliga. Nüüd jääb üle vaid oodata uusi meresõite. Suur aitäh Cassandra suurepärasele meeskonnale meeldejääva kogemuse ja toreda seltskonna eest.


Ele

No comments: