Purjejaht Cassandra on laev ja meeskond, mis seilanud Läänemerel nüüd juba tubli 15 aastat. Laeva meeskond on natuke läbi aegade vahetunud ja ka alus ise on aastal 2016 ja ka 2022 aastal vahetunud, kuid ajalooline nimi jäi. See logiraamat saab alguse 2007 aasta maist kui tõime Cassandra nime kandva laeva Taanist, Bornholmi saarelt. Nimi meile sobis, sest sellel on ajalooline side Eesti ja Saaremaaga. . Teine Cassandra oli Beneteau First 34.7 . Alates 2022 seilab meredel kolmas laev, seekord X-35 aga nimi ikka sama.

26.4.16

Kodutee 2 etapp

Nüüd tagantjärgi meenutades oli Neljapäeval, 21. aprillil Dirhami - Kuivastu sõit kõige külmem. Tuul puhus ka tükati otse silmaauku. Paljud meremärgid on veel sisse panemata. Kui Dirhamist lahkusime, siis hakati seal just ujuvkaisid sisse tõstma. Kuivastus hakati aga järgmine päev poisid ja toodreid paika panema.
Rukkirahu kanalis kohtusime nagu kord ja kohus parvlaevaga Regula. Veidi eemal ootas kistuse läbimist poilaev Sektori.

Kuivastusse jõudsime kella 8 ajal õhtul.
Kuivastu sadam võttis meid hästi vastu. Tagatipuks näitas päike meile ka taasa vikerkaart.
Jahisadama järelvaataja tõi kohale isegi grilli. Seal saime ka saunasooja kontide vahele.
Hommikul saabus Kuivastusse ka Juhan, kes meeiega taas liitus.
Reedel 22. aprillil sai starditud kohe kui Kuivastu poest oma hommikusöögi leivad ja vorstid kätte saime.  Hommikut sõime sadamast mootori alla välja välja sõites merel. Kuivastu-Roomasaare etapil sai ka spinn ära proovitud.  Hiljem pööras aga tuule vastu ja terve tee sai krüssatud. Paut paudi otsa pingutasime Roomassaareni välja. Kell oli pool üheksa õhtul kui kais otsad andsime.
Selle sõidul said kõik nii rooli hoida ja kallutada.




No comments: